Projecció de MATI al Dockanema

Estem molt contents de poder-vos anunciar que el nostre documental MATI - L’aigua que no arriba (MATI - A água que não chega en portuguès) ha estat seleccionat per a la seva projecció el el festival de documentals Dockanema.

El festival Dockanema és una mostra internacional de cinema documental que se celebra amb periodicitat anual a Maputo, la capital de Moçambic, on és un dels esdeveniments culturals més importants de l’any. Enguany se celebra la seva setena edició, on es projectaran més de 80 títols entre els dies 14 i 23 de setembre.

En aquest enllaç podeu consultar el programa del festival:

http://dockanema.files.wordpress.com/2012/09/grelha-dockanema-2012-2.jpg

Com podreu veure, MATI es projectarà el dissabte 15 de setembre a les 16:50 h a la Facultat de Lletres i Ciències Socials de la Universitat Eduardo Mondlane i el dilluns [Segunda Feira en portuguès] 17 de setembre a les 16:50 al Centre Cultural Franco-moçambicà.

També podeu consultar el catàleg del festival [en la pàgina 47 és on figura la ressenya del nostre curt] a:

http://issuu.com/gabrielborges3/docs/7dockanema2012_?mode=window&backgroundColor=%23222222

Estem molt orgullosos de poder presentar el nostre treball en un festival d’aquestes característiques, on s’hi projectaran produccions de figures de la talla d’Oliver Stone.

 

Mati vol dir aigua en xitshwa, la llengua local que es parla en el documental. L’ONG catalana Enginyeria Sense Fronteres (ESF) i la União Nacional de Camponeses (UNAC) de Moçambic han estat traballant conjuntament en un projecte per millorar l’accés a l’aigua al districte de Funhalouro, a Moçambic. Aquest any, degut a la crisi financera que afecta Europa s’ha cancel·lat gran part del finançament governamental a les ONG i com a conseqüència s’ha hagut d’interrompre el projecte d’ESF/UNAC a Funhalouro.

Com a estudiants de fotografia al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), durant l’estiu de 2012 hem treballat amb ESF documentant les activitats d’aquesta ONG a Moçambic. Aquest és el nostre primer documental i en ell hem assumit totes les tasques del procés de producció amb un equipament molt limitat però amb una gran motivació. Aquest treball s’ha realitzat amb el suport parcial d’una ajuda del CCD de la UPC.

 

3 thoughts on “Projecció de MATI al Dockanema

 1. felicitats nois!

  Amb les preses que vam haver de fer-ho tot i els mitjans tant limitats que teniem crec que ha quedat molt bé!

  L’estic retuitejant i difunent el que puc, així que si en el futur teniu un reconeixament similar al de l’Oliver Stone, us agrairem que us recordeu dels origens!!!
  =P

 2. MOLTES FELICITATS !!!!
  M` ALEGRO MOLTÍSSIM PER TOTS DOS, NOIS SOU UNS CRACKS I FORMEU UN BON EQUIP…. CONGRATULATIONS

 3. Sí que ha estat una sorpresa, i molt bona!

  Voldria destacar una frase i una imatge.

  - La frase: “Ara només trigo un quart d’hora per anar a buscar aigua.”

  - La imatge: les dones que bombegen manualment l’aigua del pou.

  Una reflexió: Si jo hagués de desplaçar-me un quart d’hora per anar a buscar l’aigua que necessito i l’hagués de bombejar com fan elles, a banda de desronyonar-me, què pensaria? com reaccionaria?

  Les retallades al primer món han arribat fins a ells, ja que no s’hi han instal·lat les bombes extractores. Potser per això el lapsus a la traducció al catàleg: SENSE Enginyers Fronteres. Tota una declaració subconscient.

  Espero i desitjo que aquest documental sigui l’inici d’una brillant carrera professional. Felicitats i molts petons a tots dos. Elisa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


five + = 8

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>