Primer cap de setmana a Maputo

Hola a tothom,

Finalment dissabte per la tarda (un dia abans del que pensàvem) vam poder traslladar-nos a l’habitació que haviem aparaulat des de Barcelona. Vam deixar el backpackerrs en el que estàvem i ens vam mudar a la que serà la nostre llar els propers dos mesos. El barri és força bonic i pel que ens han dit força segur. La casa és molt acollidora, té una saleta comunitària amb un parell de sofàs on podem seure a llegir, una cuina amb el material suficient per preparar àpats senzills i l’habitació àmplia amb un petit escritori per poder treballar.

El que més ens va sobtar va ser, quan vam anar a fer la compra per tenir algunes coses de primera necessitat, que els preus dels productes bàsics són desorbitats: una ampolla de llet 65 Mt, que al canvi venen a ser 65 duros (hem descobert que més o menys un Mt son 5 pessetes, ha, ha… qui ens diria que tornariem a les pessetes, bé per els més joves dir que 65 duros són uns 1,80 €), un paquet de cereals 115 Mt/duros és a dir 3,30 €… i així anar sumant. Sembla pel que ens han comentat que la majoria de productres són d’importació i aixó fa que s’encareixin de forma espectacular. Però bé, finalment hem trobat un paki, que sembla te uns preus més ajustats; tot serà veure després quina qualitat tenen els productes… haurem d’experimentar.

A més de la mudança, dissabte al matí vam tenir la nostra primera activitat amb ESF i Kuwuka (que és la ONG local amb la que treballa ESF). L’activitat consistia en anar al barri on es vol dur a terme el projecte (Maxaquene A) per parlar amb la comunitat i presentar-se oficialment, parlar de qui són, què  suposa la col·laboració veïnal, per més endavant en un altre acte explicar més exactament en que consisteix el projecte. En aquesta reunió van asistir diferents membres de la comunitat, jefes de quarterao, el regulo del barri… i altres persones interesades en les millores socials del barri. Tota l’activitat es va dur a terme en les instal·lacions de una escola situada dins el barri (gran molt gran, però força degradada), hi havien nens jugant ja que en ser dissabte no tenien classe. Després de tots els parlaments i activitats participatives dels membres de la comunitat on s’intentava que reflectissin les seves preocupacions, desitjos, i interessos vam fer un dinar tots plegats alla mateix.