Ja estem a Maputo

Després de moltes hores, periples fronterers i duaners (burocràcia en estat pur) per fi hem arribat a Maputo.

El primer ensurt ja el vam tenir a l’aeroport de BCN quan l’empleat de facturació no ens volia deixar portar la bossa amb les càmeres com a equipatge de mà (pesaven massa). Gairebé li vam haver d’estirar de les mans perquè ja l’estava facturant cap a la bodega de l’avió (amb nosaltres dos horroritzats). Finalment vam poder arreglar-ho treient una càmera i posant-la en una altra motxilla; un cop ens van donar l’aprovat de l’equipatge de mà, i quan l’encarregat no mirava, la càmera va tornar a la seva bossa.

L’avió es va enlairar i després de unes tres hores  d’escala a Istambul vam passar la nit en un altre avió cap a Johannesburg; la gràcia va ser que ens van donar dos cops de sopar. Un cop a Johannesburt tot va anar rodat: les maletes van arribar bé, no ens van posar cap pega a la duana… i el tren que porta cap al centre de Johannesburg va anar com una seda (avantatges d’haver tingut un mundial de futbol), de manera que en una hora i mitja ja estàvem a l’estació d’autobusos. Ara sí esperar, esperar i esperar, gairebé dotze hores… quan en portàvem tres o quatre jo no saviem què fer.

Finalment l’autobús va sortir bastant puntual. El control dels equipatges va ser can pixa:  es suposava que tan sols podies portar 20 kg d’equipatge per persona i cada kilo extra costava un suplement, però allà no controlava ni el tato,  i els equipatges de molta gent eren tan grans com un elefant (i nosaltres preocupats perqué excediem 10 kilos de pes entre els dos).

Ben d’hora pel matí hem arribat a la frontera. Allà ens han marejat amunt i avall, de la guixeta de Sud Àfrica a la de Moçambic… almenys quatre vegades! Que per cert estaven a un km de distància, a peu!! De fet el problema era que haviem de declarar els portàtils.

Finalment ja som a Maputo, ja ens hem canviat i dutxat (gràcies Ana Carolina per deixar-nos una estona casa teva) i ara estem començant a ubicar-nos i  a conèixer gent.

Seguirem escrivint…